Boldog Boci Tanya
Békebeli Borjú

Karkus András & Zsuzsa
A Boldog Boci Tanya alapítói
Férjem pár éve indította kis családi gazdaságunkat a
Bakony közepén. Jelenleg 24 tehén, és 12 borjú alkotja állományunkat ,
főként magyartarkák, kifejezetten húsra tartjuk őket. Tavasztól őszig a
jó bakonyi legelőn szabadon legelnek, borjaik anyjukkal együtt
futkosnak, kizárólag szopnak és a friss füvet legelik.
Igazi Boldog Bocik!!! :-)
Elkötelezett hívei vagyunk a szabadon tartásnak (extenzív tartás), mert ez a forma felel meg leginkább a szavasmahák természetes életmódjának és ad kitűnő húsminőséget.
Mivel semmilyen mesterséges tápot, vagy adalékanyagot nem kapnak a borjak, csak szopnak és friss, zöld füvet legelnek, a fiatal állatok húsa rendkívül puha, omlós. A marhahúsnál kevesebb zsírt tartalmaz, viszont tápanyagai közel azonos
mennyiségűek. Kellemes ízű és illatú hús, nagy fehérje-, és
B-vitamin tartalommal. A borjú húsát könnyen megkülönböztethetjük
a növendék marha húsától: az előbbi színe halványabb és
rugalmasabb. A borjúkat - a kiváló húsminőség érdekében- ellenőrizhetően 5-6 hónapos korban, 180-200 kg-osan vágjuk.
Célunk: hogy a friss, minőségi borjúhús itthon is elérhetővé váljon a vásárlók számára!