Boldog Boci Tanya

Békebeli Borjú

Karkus András & Zsuzsa

A Boldog Boci Tanya alapítói


Férjem pár éve indította kis családi gazdaságunkat a Bakony közepén. Jelenleg 24 tehén, és 12 borjú alkotja állományunkat , főként magyartarkák, kifejezetten húsra tartjuk őket. Tavasztól őszig a jó bakonyi legelőn szabadon legelnek, borjaik anyjukkal együtt futkosnak, kizárólag szopnak és a friss füvet legelik.

Igazi Boldog Bocik!!! :-)

Elkötelezett hívei vagyunk a szabadon tartásnak (extenzív tartás), mert ez a forma felel meg leginkább a szavasmahák természetes életmódjának és ad kitűnő húsminőséget.

Mivel semmilyen mesterséges tápot, vagy adalékanyagot nem kapnak a borjak, csak szopnak és friss, zöld füvet legelnek, a fiatal állatok húsa rendkívül puha, omlós. A marhahúsnál kevesebb zsírt tartalmaz, viszont tápanyagai közel azonos mennyiségűek. Kellemes ízű és illatú hús, nagy fehérje-, és B-vitamin tartalommal. A borjú húsát könnyen megkülönböztethetjük a növendék marha húsától: az előbbi színe halványabb és rugalmasabb. A borjúkat - a kiváló húsminőség érdekében- ellenőrizhetően 5-6 hónapos korban, 180-200 kg-osan vágjuk.


Célunk: hogy a friss, minőségi borjúhús itthon is elérhetővé váljon a vásárlók számára!

© Copy right 2016. Boldog Boci Tanya. 8415 Zirc-Nagyesztergár. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el